Hänt sen sist

Karen Birchlime
LSFF:s årsmöte var en stillsam process, valberedningen (Carina Björklind och Hans Persson) hade för en gångs skull skött sitt jobb, och tillfrågat styrelsemedlemmarna om de ville sitta kvar, vilket innebar en förändring, kors i taket! Martin V. Howard ersatte Roger Klein, och Lars Johansson tituleras numera inte ledamot utan sekreterare. Alla som var närvarande på förra årsmötet minns ju den pinsamma händelsen när hela styrelsen avgick i protest mot att den inte hade blivit omvald, tills det visade sig att valberedningen hade glömt fråga, glömt förbereda glömt tänka ... Det var därför valberedningen utökades med Hans Persson. I övrigt karaktäriserades årsmötet av ett evigt pappersutdelande och att nyvalde ledamoten Martin V. Howard, nu trygg, avslöjade sitt rätta jag. Martin Viktigpetter Howard. SFSF:s årsmöte var en mer ansträngd tillställning. Blivande ordföranden dök upp och såg ut som om hon inte sovit på ett par dygn. Hon hade suttit och granskat en Pratchett-översättning hela dagen och hela natten. Kruxet var väl egentligen, att hon fick lov att göra om alltihopa. Vad skall man då med översättare till? Så kan det gå.

Martin Viktigpetter Howard har flyttat och huserar numer i Lambohov. Peter Nordgren har berättat i djupaste förtroende (så berätta det inte för någon) att han numera får smyga över gården i hukande ställning med kepsen nerdragen över öronen så att ingen skall förstå att det är honom som Martin så ivrigt och högdraget försöker hälsa på. -E arbetar, och allt tyder på att han kommer att gå sommaren igenom och tillbe Gud, Allah eller vem som finns till hands, att det skall bli en lång och motorcykelvänlig höst. Carina Björklind söker jobb, tillsammans med MHulan. De sågs senast framför videon hemma hos MHulan tittandes på anime. Det kallas visst för kompetensutveckling. Tommy har bytt ut sina fjärrkontroller mot en central manövreringsenhet. Nu fattas bara en hushållerska, så kan han odla Jabba the Hut-tendenser. Hans Persson är på väg att byta namn till Herr Camilla Runesson. En intressant metamorfos. De tar emot stora fina presenter den 24 april.

Jag samtalade en dag med Anders Holmström i SF-Bokhandeln och han bröstade upp sig och skröt tills han blev blå om sin nya lägenhet och om alla författare som funnit vägen till SF-Bokhandelns tröskel. Gary Larson kom in i somras med stolt mamma och pappa, som berättade att deras son hade bjudit dem på resan till sitt forna fädernesland. Modern visade tydlig förtjusning och stolthet över att de sålde hennes sons böcker. Så kom MacAvoy (Tea with the Black Dragon) in en dag, på semester i Europa med sin man. De skulle vandra i svenska fjällen och passerade Stockholm på vägen. ''Har ni engelska böcker? Har ni MINA böcker? Skall jag signera dem?'' Sagt och gjort, sedan fick de fotografera henne i skyltfönstret, och så följde båda med Anders Holmström och några till, till puben Tre Backar. När paret kom till fjällen, skickade de ett kort och berättade om galna lappar och fulla finnar. Richard Knak, ''hackwriter'', skall snart komma på besök, och svenskättlingen John Dalmas har tittat in tillsammans med Ahrvid Engholm.


LSFF:s hemsida