Verksamhetsberättelse 1992

Andreas Björklind, för LSFF:s styrelse 1992

Ännu ett år har gått. I februari hade vi årsmöte med verksamhetsberättelse och ekonomisk berättelse. Här är den skriftliga versionen av den muntliga berättelse som jag gav på mötet.

Under 1992 hade LSFF, AU ungefär 50 betalande medlemmar. Styrelsen bestod av Andreas Björklind (ordförande), Tommy Persson (kassör), Roger Klein (sekreterare), Lars Johansson och Jukka Nylund (ledamöter).

Månblad Alfa, vår utmärkta föreningstidskrift, utkom med fyra späckade nummer under 1992. Dessutom kom det mystiska Spektra SF nummer 46 lagom till Fantastika. Alla publikationer är värda att vara stolt över som LSFF:are!

Möten

Sammanlagt 12 medlemsmöten avhölls under året på tolv tisdagar. Så som det skall vara. De innehöll den vanliga blandningen av föreningsangelägenheter och filmvisning i Tommy Perssons hi-fi, surround-anläggning.

Ett antal korta och informella styrelsemöten har dessutom hållits under året i samband med medlemsmötena.

Totalt avhölls 16 bokmöten under året. Från början --- alltså 1988 --- avhandlade vi Nebula- och Hugo-vinnare på bokmötena tills de var slut. De senaste två åren har en blandning av tema-möten och rena bokpratarmöten prövats. Tema-mötena har inte fallit i god jord så nu är vi tillbaks till rena bokpratarmöten; se den framtida listan på annan plats i Månbladet.

Filmskaparmöten i formen av LSFF(f) påbörjade under 1992 sin verksamhet. I dagens läge finns ett mer eller mindre färdigt manus och många idéer inför den kommande filmproduktionen.

Diverse andra aktiviteter

På rollspelskonventet LinCon 92 (5 -- 8 juni 1992) hade LSFF informationsbord i vanlig ordning. Information förekom även under ConFuse 92 och Fantastika 92 i Stockholm.

Till Fantastika i Stockholm i augusti åkte från Linköping sju LSFF:are och representerade både föreningen och ConFuse. Många Kolon-priser delades ut till föreningenBästa kongress: ConFuse 91, Bästa Manlige Fan: Andreas Björklind, Miss Fandom: Carina Björklind, Mest Lovande Neofan: Hans Persson.. Hurra!!!

På föreningens ''egen'' kongress ConFuse 92 (12 -- 14 juni 1992) var det cirka 60 deltagare. Hedersgästerna Ian McDonald, John-Henri Holmberg och Mika Tenhovaara visade sig vara trevliga och underhållande. Tyvärr var det få LSFF:are på kongressen. Vad beror detta på? Om du undrar vad ConFuse och science fiction-kongresser egentligen är: kom på ConFuse 93!!!

Under 1992 gjordes två Stockholmsresor. Besök på SF-Bokhandeln, restaurangmiddag och annat trevligt är stadiga punkter på dessa resor.

Flera olika tv-serier och filmer med sf-anknytning har betittats i Tommy Perssons hem. Han har en trevlig ljudanläggning, flera tv-apparater och många soffplatser, vilket gör hans hem perfekt för LSFF-aktiviteter. Det har varit en rad olika Blake's Seven-dagar, en Prisoner-dag, en Ridley Scott-dag och en mängd andra mer eller mindre utannonserade evenemang.

Nio LSFF:are åkte till London under nyårshelgen och hade det trevligt tillsammans. Bland annat avnjöts Bladerunner Director's Cut och Beauty and the Beast. Självklart firades även nyåret in gemensamt på puben Devonshire Arms och vid tolvslaget (som tyvärr inte hördes på grund av alla jublande britter!) stod vi vid Big Ben. Hemma i Linköping tittade de kvarvarande LSFF:arna på tv-serierna Blake's Seven och The Prisoner.

Den 4:e juli arrangerades en mycket trevlig och lyckad picknick i Valla. Hela eftermiddagen umgicks vi och åt medhavda matsäckskorgar. Stämningen var så hög att flera picknickande LSFF:are fortsatte med film hemma hos Tommy Persson fram till fyra-snåret på morgonen därpå ... Ett antal andra små och stora fester arrangerades dessutom i LSFF:s regi.

På det hela taget ett som vanligt händelserikt LSFF-år.


LSFF:s hemsida