Hänt sen sist

Karen Birchlime
Hans Persson har ansökt om exmanen! Är det de vaknande faderskänslorna som ställer krav på trygghet och ordning? Lars-Arne gråter floder sedan Locus i ''political correctness''-iver endast listat Carina Björklind med flera appropå Spektra after The Alfa.

Som science fiction-fan kan man råka på de mest fantastiska utsagor. Carina Björklind besökte för ett tag sedan ett av Vadstenas två nunnekloster. Hon fick där av en blid, men något bekymrad nunna, frågan om det var många som drogs med fanatiskt i science fiction-rörelsen? Öhh? sa Carina och svalde. Ja, som de som är aktiva i hälsokoströrelsen. Häromdagen hörde jag själv en karl i 60-årsåldern som blandat ihop science fiction med scientologi. Vad kommer härnäst? Ulf Ekman predikar att Jesus är grön med långa antenner, så alla som inte kan uppvisa antenner i ett huj är avfällingar och dömda till evigt brinna i Livets Ords braskamin? För några veckor sedan var det T2-fest hemma hos Tommy Persson. T stod för tequila och T för teologi. Faktum är att de diskuterades betydligt mer teologi än det dracks tequila, vilket märktes på kvaliteten på diskussionen. För att citera mig själv ''Deep and full of spirit''. Som tur var livade Joakim Verona upp det hela genom att mixa drinkar genom att skaka hela köket, och sedan bjuda på Rydsvatten. Prima vara C$_2$H$_5$OH, för att citera Carina. Hennes favoritsysselsättning därefter var att sitta sönder chipskartonger.

Nya medlemmar skall vi för närvarande hålla på långt avstånd från Britt-Louise. Hennes tunga är som en vässad laserpistol. Kan det vara hennes förrymda fånge som gnager på samvetet.

A n d e r s B e l l i s, denna skugga som låter tala om sig för ingenting har flyttat från den i Stockholm legendariska adressen Vanadisvägen 13. Han insåg med tiden att hans knappa ekonomi inte tillät honom att bo ensam i 7 rum och kök och flyttade 20 meter till höger och 5 meter upp till en tvåa på Vanadisvägen 17. Med andra ord en konservativ man.

Allas vår ordförande Andreas Björklind har varit på sitt årliga besök i Boston. Denna gång skakade hela stan av rädsla för vad denne svensk med nytaget körkort skulle kunna ställa till i trafiken. Tack och lov gällde inte det preliminära körkortet utomlands, så han fick vackert hålla sig till spårvagnen. Å andra sidan skall nog Andreas vara glad med tanke på hur pigga amerikanerna är på att stämma varandra. Herr ordföranden klagade efter tre dagar på lunchen han fick på kongressen. Den glada restaurangpersonalen tyckte att en tallrik frukt var allt som behövdes för att mätta dessa dumma vegetarianer. För att lätta upp stämningen efter klagomålet och begäran om mer bastant mat, lade Andreas till ''or else we'll sue you!'' Det tog rejält skruv, personalen såg vettskrämd ut resten av veckan!

Månbladets redaktör har slutat sitt arbete på Universitetet för att kunna ägna all tid åt LSFF och Månbladet. Det har bland annat lett till att LSFF äntligen har krävt de pengar som ConFuse har försökt undanhålla sedan 1992! Vad säger revisorn om det?

Att det är bra att Tommy tar sin uppgift på allvar förstås!

LSFF:s höstresa till Stockholm utvecklades som vanligt till en gourmet-afton. Vänner till Calle Dybedahl och Ceci Henningsson anslöt på vägen och största delen av sällskapet såg Mycket väsen för ingenting. Om det är science fiction, tänker jag utträda ur föreningen.

Holger Eliasson har betalat 600 kronor svart för att föra över Korpen flyger till NTSC. Den svensktextade versionen. Med mycket dålig kvalitet på resultatet. Och sedan skickat det hela till Nancy Kress och Mary Stanton. Denna film med våld, blod och våldtäkter lär nog te sig synnerligen obegriplig för damerna. Nog finns det bättre sätt att intressera amerikaner för sevärda filmer? Om Holger har fler pengar att slänga i sjön, får han gärna sätta in dem på LSFF:s postgiro istället och märka talongen ''LSFF:s bokfond''.


LSFF:s hemsida