ConFuse 96

Britt-Louise Viklund
Arbetet med att ordna 1996 års enda svenska science fiction-kongress pågår för fullt.

Som framgick redan förra Månbladet blir den brittiske författaren Peter F. Hamilton hedersgäst. Hans böcker har recenserats med ord som ''accomplished first novel'' och ''compelling and convincingly detailed world'' och en recensent i tidskriften Foundation har kallat Hamilton ''something of a find''. Hamilton kommer under kongressen att berätta om sig själv och sina verk och om sina erfarenheter från arbete med att skriva för TV.

Ta chansen att på ConFuse 96 lära känna denna nye och ännu relativt okände författare.

Ytterligare en författare gästar kongressen. Australienskan Jane Routley som kommer ut med sin första fantasy-roman under sommaren.

En annan gäst på kongressen är Håkan Blomqvist från Arkivet för UFO-forskning som kommer att berätta om ufologernas verksamhet.

Andra aktiviteter under kongressen blir lördagskvällens bankett, den trevliga samvaron i baren där också tv och film visas, konstutställningen, olika tävlingar och datorer kopplade till Internet så att man till exempel kan ta sig en titt på science fiction-arkivet på datirföreningen Lysators WWW-server ock som ärskapat och underhållet av LSFF-medlemen Mats Öhrman.

Om du vill ha mer information om ConFuse 96 se annons på annan plats i Månbladet eller kontakta Hans Persson. Hans adress finns under kalendariet.


LSFF:s hemsida