Ordförandespalt

Andreas Björklind

ConFuse 96 var den första ConFuse jag någonsin deltagit i. Det var den fjärde i ordningen av en serie mycket populära Linköpingskongresser. Under de tre tidigare conerna har jag varit allt för involverad som ordförande för att kunna njuta av evenemangen såsom deltagare. Denna gång tog jag tillfället i akt och roade mig! Eftersom jag varit med i fandom några år nu är kanske det mest intressanta att träffa andra fans. I Sverige blir det inte så många tillfällen att träffas i kongress-pubarna, så det är bäst att ta till vara de som ges.

Följaktligen besökte jag inte programmet i så stor utsträckning. Jag var dock med på några punkter för att jag var involverad i dem på något sätt. Generellt kan jag säga att punkterna höll en hög nivå på innehåll, även om inte alla paneldebatter lyckades till hundra procent. När det gäller paneldebatter på mindre kongresser är det viktigt att försöka sprida på deltagandet en smula. Det är inte kul att gå på paneldebatt efter paneldebatt och se samma ansikten i panelen. Visst, det kan vara svårt att få till, men man kan försöka göra debattämnena efter vilka personer som kommer istället för tvärt om.

Puben fungerade som vanligt bra. Själv arbetade jag lite i den och tyckte att även det gick bra. På teven visades allt från Babylon 5 till VM-fotboll. I puben serverades bland annat mycket goda science fiction-inspirerade risbollar med fyllning.

Banketten brukar av hävd vara det som det klagas på efter en kongress. På ConFuse har vi brutit denna destruktiva tradition. Med hjälp av Herrgårdens kunniga personal brukar det gå att få god och prisvärd mat. Så även till ConFuse 96. Det enda jag saknade under banketten var ett tal av hedersgästen, som trots allt är brukligt att ha.

Det största problemet med ConFusarna är att det kommer för lite deltagare. Framförallt få deltagare från Linköping. Ända sedan 1991 har vi undrat vad detta beror på. Är det så att reklamen i Linköping inte fungerar? Kostar det för mycket att deltaga i ConFuse?

Jag ser fram emot att komma på ConFuse 97!


LSFF:s hemsida